Sutra zasedaju odbornici Skupštine Grada

Izvor: Niški portal | 02-Jul-2018 | 15:10

25. Sednica Skupštine Grada održaće se sutra 3. jula od 8 sati. Odbornici će imati priliku da se izjasne o 46 odluka.

Na samom početku razmatraće se Odluka o završnom budžetu Grada za 2017. godinu.

Na dnevnom redu je i izmena Odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u sistemu javnog sektora Grada za 2017. godinu. Kako stoji u obrezloženju ove odluke, Direkcija za javni gradski prevoz prestaće da obavlja komunalnu delatnost javnog gradskog i prigradskog prevoza putnika na linijama 7, 12 i 34. Upravo zato će 29 zaposlenih iz tog preduzeća biti raspoređeno u drugim javnim preduzećima i u Gradskoj upravi. Ovim izmenama ne menja se maksimalan broj zaposlenih na neodređeno vreme iu sistemu javnog sektora za 2017. godinu.

Među tačkama dnevnog reda su i izmene programa poslovanja nekoliko javnih preduzeća za 2018. godinu poput Parking servisa, Naissusa, Gorice i Mediane.

Na dnevnom redu je i Odluka o određivanju akustičnih zona na teritoriji grada. Akustično zoniranje je zapravo određivanje granične vrednosti indikatora buke za različita područja prema njihovoj nameni, a ovom odlukom, Niš će imati 6 akustičnih zona i za svaku od njih dozvoljeni nivo buke.

Odbornici će razmatrati i Izveštaje o radu i poslovanju nekoliko ustanova u gradu za prošlu godinu, kao i Izveštaje o poslovanju sa finansijskim planovima pojedinih zdravstvenih ustanova.

Na dnevnom redu su se, između ostalog, našli i predlozi rešenja o promeni naziva ulica u gradu. Jedna od promena se, na primer, odnosi na deo Trga republike u centralnom delu Niške banje kod kružnog toka. Taj deo Trga ubuduće će se zvati Trg Ljubiše Samardžića. I postojeći naziv dela Knjaževačke ulice koji prolazi kroz Donju Vrežinu promeniće ime u Vrežinski bulevar. Predlogom koji se nalazi na dnevnom redu predviđeno je ukupno 11 promena naziva ulica u Nišu.

Dnevni red

Komentari
0
Pošalji komentar
Ey4 88r
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: