Taverna Ellada je daleko od mora, ali ukusi i mirisi njene kuhinje nisu

Izvor: Niški portal | 21-Nov-2018 | 14:36

Ako ste nekada poželeli da u svom gradu čujete grčku muziku i da uz ukus grčkog vina i grčke hrane provedete prijatno veče koje će vas sećati na more Mediterana i leto, posetite Tavernu Ellada. Taverna je daleko od mora, ali ukusi i mirisi njene kuhinje nisu. Nalazi se na niškoj Paliluli, a po svemu ostalom je ona prava grčka kafana.

Potrebno je da svratite. Vredi odabrani trenutak ili veče započeti dobropoznatim Ouzom ili Metaxom, ili možda Tsipurom, a u ponudi ne nedostaju ni domaća pića, pa izaberite sami. Svakako će uslediti želja za ukusom grčke salate i naravno da su tu nezamenjive masline i maslinovo ulje. Možete biti radoznali malo, pa odabrati pravu salatu za vas, a začinsko bilje u sastavu nekih će vam pomoći u tome. Svakako je tu puno luka, peršuna, mirođije, kapra i naravno balzamika, ali vi birate.

Specijalitet kuće su morski plodovi i hobotnica i to naravno hobotnica na žaru, u maslinovom ulju, sa limunom i mirisom origana. Specijaliti su to, a o školjkama, škampima, lignjama, brancinu, cipuri, barbuni, nećemo detaljno, probaćete već…

Naravno da je nezaobilazni deo svakog grčkog menija i suvlaki, giros, biftek i mnogo toga još sa roštilja i da se ne zaboravi onaj parvi grčki ovčji sir, popularana feta.

Na kraju vam ostaje da uz zvuke gitare, klavijature i naravno buzukija, uživate u zvucima muzike koja će vas odvesti negde pod Olimp, bar u mislima. Vino će vam pomoći u tome, a petkom i subotom i “živa” muzika. Naravno da tu ima i domaće muzike, one prave…

Planova je puno, ali bismo najavili popularni biznis – doručak, pa uz nekoliko kombinacija i naravno sok i kafu, možete provesti prijatno jutro i nastaviti radni dan na pravi način.

Taverna je potpuno renovirana. Kapaciteta je do 70 gostiju.

Nalazi se u Vojvode Gojka 12.

Više informacija o ovom ugostiteljskom objektu, možete pogledati u sekciji POSLOVNI RUČKOVI.

Komentari
0
Pošalji komentar
7Lw VMz
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: