Torta sa sirom i jagodama

Izvor: Niški portal | 03-Jun-2020 | 14:46

SASTAV:

  • 500 g jagode,
  • 125 ml slatke pavlake,
  • 250 g  svežeg kravljeg sira,
  • 300 g čajnih kolutića
  • 80 g maslaca,
  • 120 g šećera u prahu,
  • 30 g instant želatina,

PRIPREMA:

Smrvite biskvit ili sameljite i stavite u činiju, zatim dodajte otopljeni maslac i sve zajedno dobro izmešajte. Obložite zidove kalupa za tortu papirom za pečenje, a po dnu rasporedite ravnomerno kašikom pripremljenu smešu keksa i maslaca i stavite u frižider da se stvrdne. Za to vreme spremite jagode, koje ste pre korišćenja oprali i očistili od peteljka. Stavite ih u blender i promešajte. Zatim dodajte šećer u prahu, želatin, slatku pavlaku i sveži kravlji sir, poklopite i sve zajedno dobro izmešajte. Gotovu kremu sipajte u kalup za tortu i sve zajedno ponovo stavite u frižider na najmanje četiri sata. Kada se torta lepo stegne, možete je poslužiti. Prijatno!

Komentari
0
Pošalji komentar
zOa pl1
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: