Torta sa džemom od šumskog voća (može bilo koji džem)

Izvor: Niški portal | 02-Dec-2018 | 15:49

 
Sastojci:
330 g glatkog brašna,
1 prašak za pecivo,
250 g mlevenih lešnika,
200 g meda,
220 g maslaca,
1 jaje,
1 kašičica cimeta,
2 kašičice kakaa u prahu,
1 vanilin šećer,
naribana korica 1 manje naranče,
300 g džema/marmelade od šumskog voća

Priprema:

Lešnike tostirajte, ohladite i sameljite. Maslac sobne temperature izmiksajte s medom i jajem pa dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo, mlevene lešniake i začine.

Umesite glatko testo, omotajte ga prozirnom folijom i spremite u hladnjak barem na dva sata.Testo razvaljajte na silikonskoj podlozi za valjanje na 1,5 cm debljine i prekrijte njime dno okruglog kalupa za torte promjera 26 cm. Uzmite komad od ostatka testa, oblikujte ga u duguljasti valjak debljine 1 cm pa utisnite uz celi rub kalupa. Testo premažite džemom od šumskog voća.

Ostatak tijesta tanko razvaljajte, izrežite zvezdice. Ja sam koristila dve vrste Zenker izrezivača za kekse koji dolaze u paketu od 9 komada. Ostatak će vam još testa od kojeg možete napraviti još zvezdica i lepiti ih pekmezom.

Linzer tortu pecite 40 minuta na 180°C. tortu ostavite 10-minuta da se hladi u kalupu, zatim lagano prođite nožem uz rub kalupa uklonite obruč. Ostavite tortu da se do kraja ohladi na podlozi od kalupa ili ju pažljivo premestite na rešetku za hlađenje. Ohlađenu tortu posipajte šećerom u prahu i poslužite se!

Komentari
0
Pošalji komentar
GJ7 UBZ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: