Tradicionalna uskršnja akcija u “Mari”

Izvor: Niški portal | 26-Apr-2019 | 10:51

U susret uskršnjim praznicima rukovodstvo Gradske opštine Pantelej i članice Aktiva žena Niša sa opštine Pantelej i ove godine organizovali su tradicionalnu akciju podele uskršnjih jaja korisnicima Ustanove „Mara“. Na ovaj simboličan način zajedno su obeležili najveći hrišćanski praznik Uskrs u prostoru ove ustanove.

„Dolazimo ovde da obradujemo decu i ostale korisnine ustanove “Mara” pred najradosniji hrišćanski praznik Uskrs. Deca su vrlo lepo prihvatila jer su navikli da neko iz gradske opštine Pantelej dođe za ovaj praznik. Očekuju nas. Ovde smo zajedno sa udruženjem žena sa Panteleja. One su pripremile skromne poklone za ovu decu. Želimo da ih obradujemo, da vide da nisu sami, da brinemo o njima. Videli ste njihove reakcije koliko su radosni zbog toga, a mi smo srećni. Delimo radost što na neki način njih možemo da obradujemo“ rekao je predsednik Gradske opštine Pantelej Bratimir Vasiljević.

Korisnici ove ustanove spremno su dočekali darodavce. Oni su zajedno sa osobljem koje brine o njima u okviru radne terapije sa vaspitačima i terapeutima već ofarbali jaja, napravili ukrase za najradosniji hriščćanski praznik i svečano ukrasili salu. Mnogo lepih, osmišljenih ukrasa našlo se na svečano postavljenom stolu.

Radni tarapeut Milijana Stanković delila je radost uskršnjeg darivanja. Ona se u ime svih zaposlenih zahvalila predstavnicima gradske opštine Pantelej i Udruženju žena ove opštine.

„Oni se veoma obraduju kada im dođe poseta. Korisnicima znači ovakav vid druženja sa ostalim građanima. Vrlo su socijalizovani. Znaju da predstoji najveći hrišćanski praznik, Uskrs. Znači njima ali i nama koji radimo, da nismo zaboravljeni i da neko misli i na nas. Dok su u okviru terapije pravili uskršnje ukrase oni su uživali „ 

Deca su osim veselih uskršnjih jaja bojenih rukama pantelejskih domaćica i žena velikog srca dobili kolače i bombone, a potom je usledila mala žurka za sve korisnike ustanove Mara.

Ova ustanova koja je formirana za dnevno zbrinjavanje dece, omladine i odraslih lica ometenih u razvoju, kao i osoba sa elementima autizma 1994. godine trenutno brine o 62 korisnika koji su raspoređeni u šest grupa. 

Komentari
0
Pošalji komentar
rCU fwm
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: