Treći Bazar zdravlja u 2019. na Paliluli

Izvor: Niški portal | 07-Jul-2019 | 08:56

Juče je u periodu od 10:00 – 12:00 časova, na platou ispred Niškog kulturnog centra, Dom zdravlja Niš u saradnji sa Gradskom opštinom Palilula organizovao je treći ovogodišnji Bazar zdravlja.

Građani ovog dela Niša mogli su bez čekanja i zakazivanja da provere svoje zdravlje. Najveća gužva bila je na štandu opšte medicine i kod dermatovenerologa. Stručnu pomoć građanima Palilule , ali i svim drugim zainteresovanim pružile su Služba za zdravstvenu zaštitu odraslih, Služba za zdravstvenu zaštitu dece- Savetovalište za mlade,Služba polivalentne patronaže, Služba za specijalističko-konsultativne delatnosti-odeljenje dermatovenerologije i Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu.

Bazaru zdravlja prisustvovali su direktor Doma zdravlja Niš kao i njegovi neposredni saradnici i time ukazali na spremnost da sugrađanima budu uvek na raspolaganju rešavanju njihovih zdravstvenih problema.

“Osnovni cilj nam je da ovakvim pristupom pacijentima idemo njima u susret i njihovim željama. Mnogo je lakše obaviti preglede kada opuštenije prilazite pacijentu, pričate sa njima. Oni su relaksiraniji i opušteniji. U ambulanti se najpre čeka red, pacijenti su napetiji. Ovo je mnogo bolje, posebno što sve dijagnostičke mere možete ovde da dobijete , a uz to i određene upute.” kaže Milorad Jerkan, direktor Doma zdravlja Niš

Veliki broj građana se odazvao pozivu da provere svoje zdravlje. Na Bazaru zdravlja radilo se: određivanje procenta masne mase u organizmu, određivanje BMI, merenje krvnog pritiska, pregled mladeža, podela saveta u vezi pravilne ishrane sportista, podela edukativnog materijala uz stručne savete lekara vezane za zdravlje i zdrave stilove života.

Patronažne sestre su na medicinskom modelu za samopregled dojke, demonstrirale pregled i vršile podelu edukativnog materijala.Tim Savetovališta za mlade delio je edukativni materijal mladima na temu polno prenosivih bolesti, pravilne ishrane, reproduktivnog zdravlja i dr. Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu na medicinskom modelu je demonstrirala pravilnu tehniku pranja zuba. Deci su podeljene četkice i paste.

Akciji su prisustvovali i predstavnici Gradske opštine Palilula sa kojom Dom zdravlja Niš ima odličnu saradnju.

“Dužni smo, a i ljudski je pratiti zdravlje naših stanovnika i pružiti priliku svim našim sugrađanima da pregledaju svoje telo, vide kakvo je stanje njihovog zdravlja. Kako kaže naš narod “ Bolje sprečiti nego lečiti”, rekao je predsdednik GO Palilula Aleksandar Ždrale.

Na bazare zdravlja bavi se preko 1500 pregleda. I ovoga puta bilo je slično, jer vrućine i visoke temperature nisu omele Nišlije da besplatno provere svoje zdravlje.

Komentari
0
Pošalji komentar
T9t sC6
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: