Trinaestomesečna devojčica pala sa terase i zadobila prelom lobanje

Izvor: N.P. | 14-Mar-2016 | 09:25

Devojčica T. D., stara samo13 meseci koja je preživela pad sa terase porodične kuće svojih roditelja u niškom prigradskom naselju Brzi Brod u subotu pre podne, uspešno se oporavlja od zadobijenih povreda na Klinici za neurohirurgiju Kliničkog centra u Nišu.

Beba, koja je pala sa terase kuće i visine od oko dva metra, zbrinuta je na Klinici za neurohirurgiju niškog Kliničkog centra i u stabilnom je stanju, rekao nam je generalni direktor ove zdravstvene ustanove prof. dr Zoran Radovanović:
„Posle svih neophodnih pregleda u prethodna dva dana na Dečijoj hirurškoj klinici našeg centra, gde su konstatovane lakše povrede ove bebe, krvni odliv na leđima i nagnječenje trbuha, devojčica je prebačena na Kliniku za neurohirurgiju kako bio detaljno bila urađena dijagnostika eventualnih povreda glave. Za sada je utvrđeno da je ipak zadobila i manju frakturu - prelom lobanje, ali mozak nije povređen i nema indicija o bilo kakvoj težoj povredi. Zbog toga je zadržana na posmatranju i danas (utorak) će, s obzirom da ne očekujemo nikakve komplikacije, najverovatnije biti puštena kući“, rekao je za Niški portal prof. Radovanović.
Prema informacijama do koje je došao Niški portal, u subotu oko 11 časova roditelji su pozvali nišku hitnu pomoć jer je bebica pala sa terase. Devojčicu je hitna pomoć prebacila na Dečiju hiruršku kliniku KC Niš. Kako je rečeno bila je svesna i posle pregleda i snimanja u ovoj ustanovi prebačena je na Kliniku za neurohirurgiju. Detalji kako se sve dogodilo i pod kojim okolnostima je devojčica pala sa terase na porodičnoj kući i sa visine od oko dva metra nisu poznati.
U niškoj policiji su rekli da znaju za ovaj događaja, ali i da su utvrdili da je po sredi zadesni slučaj.

Komentari
0
Pošalji komentar
CdB EDn
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: