U 2017. godini više novca za mlade

Izvor: Niški portal | 29-Dec-2016 | 19:33

Kako bi Niš postao evropska prestonica mladih i kako bi mladi u Nišu što bolje živeli Kancelarija za mlade će 2017. godine raditi još više. Kako kažu u Kancelariji, iza njih je jedna uspešna godina, a u narednoj je planirano duplo više sredstava za mlade.

- Naši planovi su da Niš bude evropska prestonica mladih, kao što će to biti Novi Sad naredne godine. Time bismo privukli dosta mladih u Niš i poboljšali status mladih. Ove godine smo imali mnogo akcija poput Parade maturanata, Nauk nije bauk, a za studente smo organizovali Unipraks, akciju kada smo studente slali u državne institucije da odrade praksu koja im je preko potrebna za kasniji rad, rekao je Stevan Živković, šef Kancelarije za mlade.

Grad Niš je za sledeću godinu opredelio 4,5 miliona za omladinske projekte, što je dva puta više nego ranije.

- Budžet koji smo opredelili, koji ide preko projekata Kancelarije za mlade i projekata koje sprovode nevladine organizacije preko Uprave za omladinu i sport je dva puta veći nego prethodne godine. To znači da grad posvećuje sve veću pažnju omladinskoj politici, radu sa mladima, razvijanju zdravih životnih stilova i mislim da je u tom delu i ka tom cilju važna saradnja lokalne samouprave i nevladinog sektora, istakao je zamenik gradonačelnika Miloš Banđur.

Komentari
0
Pošalji komentar
g99 VgD
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: