U Novom selu gradiće se novi vrtić za sto mališana

Izvor: Niški portal | 13-Apr-2019 | 11:25

Meštani Novog sela uskoro mogu da očekuju izgradnju vrtića. U novom vrtiću, kako je planirano, biće smešteno oko sto mališana ovog niškog naselja – rečeno je na sednici Gradskog veće na jučerašnjoj sednici. 

Odluka o izgradnji još jednog vrtića doneta je u cilju popravljanja demografske politike, rekla je na sednici Gradskog veća resorna većnica Tijana Đorđević Ilić. 

„To je jedna od mera koju smo mi na otvorenom konkursu Ministarstva bez porfelja dobili i sada prihvatamo učešće u realizaciju samog projekta što podrazumeva sufinansiranje grada Niša u iznosu od 24 miliona. Ukupan iznos projekta je 52 miliona. Od toga Ministarstvo bez portfelja ulaže 27 miliona dinara“, rekla je resorna većnica Tijana Đorđević Ilić. Ona dodaje da kada se bude potpisao ugovor krenuće se po smernicama ugovora i realizaciju izrade projektno tehničke dokumentacije, građevinske dozvole i početak izgradnje.

Tijana Đorđević Ilić najavila je izgradnju još jednog vrtića , u Brzom brodu, za koji su , kako je rekla, u budžetu izdvojena sredstva. Vrtić u naselju Brzi Brod i biće završen do kraja ove godine i moći će da primi od 120 do 150 mališana uzrasta od godinu do 6,5 godina.

U ovom trenutku na listi čekanja ima oko 1600 mališana, ali je taj broj promenljiv jer se stalno upisuju nova deca, a neka deca se upisuju i u privatne vrtiće jer je grad sada to omogućio roditeljima.

Komentari
0
Pošalji komentar
ymL p3u
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: