U ovoj bolnici pacijenti biraju između tri jela i plus dobijaju voće

Izvor: Niški portal | 01-Nov-2019 | 15:11

Pacijenti u specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' biraju između čak tri obroka koja im se ponude za doručak, ručak i večeru, što je prava retkost i jedinstven primer u Srbiji, ali i šire.

Za izbor hrane u Specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolseti ,,Sokobanja'' zaduženi su nutricionisti, ali i lekari specijalisti, uglavnom se jelovnici rade na nedeljnom nivou, ali po potrebi i - svakodnevno.

Normativi u ishrani svih pacijenata, uključujući i decu, strogo se poštuju po pravilniku za ishranu u hospitalnim uslovima za sve kategorije pacijenata (količina, kvalitet, raznolikost), a pacijenti mogu da biraju između čak tri obroka koja im se ponude za doručak, ručak i večeru što nije zabeležno u nijednoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji, a i šire.

-Pored svega navedenog  postoji hrono iskrana za one pacijente kojima je to potrebno, a tu je i posebna ishrana za bebe i decu, takođe uz obroke pacijenti dobijaju voće, kaže za Niški portal direktorka Specijalne bolnice ,,Sokobanja'' dr Vesna Milanović demantujući tako neistine o ishrani pacijenata koju je prenela jedna niška televizija.

Specijalna bolnica ,,Sokobanja''  raspolaže sa ukupno 530 postelja, rasporedjenih u pet objekata, od kojih su tri namenjena lečenju i rehabilitaciji dece.

Ova bolnica godišnje zbrine oko 10.000 pacijenata iz Srbije i inostranstva. Bolnica je sertifikovana ustanova i u radu primenjuje standarde kvaliteta sistema ISO 9001 i HACCP.

Komentari
0
Pošalji komentar
DRP CyP
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: