U selu „Oka sokolovog“ rođena prva beba posle tačno tri decenije

Izvor: N.P. | 10-Apr-2016 | 13:05

    Ispod vrhova Suve planine, u selu Kaletinac, u opštini Gadžin Han, posle punih 30 godina začuo se plač novorođenčeta. Supružnici Milica Cvetković (21) i Svetislav Kitanović (30) dobili su sina, kome su dali ime David.

  


   Poslednje tri bebe pre ovog srećnog događaja u Kaletincu rođene su još 1988.godine, a nakon toga usledilo je veliko iseljavanje stanovnika. Nekada je Kaletinac imao stotinu kuća i oko 350 stanovnika, a danas u ovom selu živi samo 57 stanovnika, uglavnom starijih. Svetislav Kitanović je jedan od troje Kaletinčana rođenih pre tri decenija i za razliku od onih iz svoje i mnogih prethodnih generacija odlučio je da ostane da živi na selu. Bavi se sečom i prodajom ogrevnog drveta i proizvodnjom kreča. Njegova supruga Milica je iz sela Donji Dušnik, takođe u opštini Gadžin Han i došla je u Kaletinac i udala se za Svetislava pre dve i po godine.

  


   Selo Kaletinac poznato je što je u njemu rođen i do kraja svog života živeo Dragutin Matić, najpoznatijih srpski vojnik-izvidnik iz Prvog svetskog rata, čija je legendarna slika u vojničkom šinjelu, šajkačom na glavi, puškom na ramenu i rukom iznad očiju na čelu obišla ceo svet i postala simbol srpskog borca u Velikom ratu.
  R.P.
 

Komentari
0
Pošalji komentar
CB2 6wf
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: