U školi ''14. oktobar'' organizovana priredba, prisustvovali i čelnici Grada

Izvor: Niški portal | 14-Jun-2018 | 18:47

Škola za osnovno i srednje obrazovanje ''14. oktobar'' u Nišu, organizovala je priredbu, a povodom završetka još jedne školske godine. Takođe, za goste je priređen i koncert, koji je organizovan u saradnji sa Udruženjem Dragana Rodić.

Foto: ni.rs

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i gradska većnica resorno zadužena za socijalnu politiku Tijana Đorđević Ilić posetili su ovu školu. Posle upoznavanja sa radom škole i njenim potencijalima, gradonačelnik je poručio da će Grad svesrdno podržati njene planove za dalji razvoj.

''Kroz Kancelariju za lokalni ekonomski razvoj, projekne aktivnosti Grada kod domaćih i inostranih fondova, i na sve druge načine, učinićemo sve da se rad ove važne institucije koja se bavi obrazovanjem specifične kategorije dece, odvija u što boljim i savremenijim uslovima, kako bi i efekti njenog rada bili što veći'', rekao je Bulatović.

Direktor škole ''14. oktobar'' Miša Ljubenović istakao je da je ovo prvi put od osnivanja, 1967. godine, da jedan gradonačelnik, ili predsednik niške opštine poseti ustanovu u kojoj se već 51. godinu obrazuju deca sa smetnjama u razvoju od predškolskog do srednješkolskog uzrasta. On je rekao i da je škola započela i proces transformacije u resursni centar sa zadatkom da pruža dodatnu pomoć deci sa smetnjama u razvoju.

''Cilj je da kroz obrazovni rad formiramo odgovorne članove društva, koji će biti sposobni da zarađuju i izdržavaju sebe'', rekao je direktor Ljubenović.

Ovu školu trenutno pohađa 145 učenika. Od 1. septembra, ona će imati novo ime, ''Carica Jelena'', rečeno je na priredbi.

Komentari
0
Pošalji komentar
2wo FqO
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: