U toku konkurs za najbolju tehnološku inovaciju

Izvor: Niški portal | 11-Apr-2018 | 15:35

U toku je konkurs Ministarstva prosvete za najbolju tehnološku inovaciju, koji traje do 20. aprila. Pored kategorije Realizovane inovacije,  tu je i kategorija Srednjoškolske inovacije, kao i Studentske inovacije.

Iz ministarstva podsećaju da se kroz takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju učesnicima pruža edukativna i finansijska podrška. Ono što potencijani učesnici takmičenja treba najpre da urade jeste da prijave svoj tim od najmanje tri člana, putem sajta www.inovacija.org, a rok za to je 20. april.

Ove godine Nacionalno takmičenje ima tri kategorije. Jedna kategorija otvorena je samo za srednjoškolce. Svi učenici srednjih škola koji naprave srednjoškolski tim mogu da se prijave sa svojom idejom, kažu organizatori, a na već osmišljen način proveravaće se koliko je ta inovativna ideja ostvariva na tržištu. Takođe, tu su i kategorija za studentske timove, kao i kategorija Realizovane inovacije.

Početni nagradi fond iznosi 5 miliona dinara.

Za 13 godina takmičenja obučeno je preko 7.500 inovatora, rezultat je i 80 novoosnovanih preduzeća, preko 400 održanih treninga i više od 1000 poslovnih modela. Takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju organizuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije.

Komentari
0
Pošalji komentar
476 jnK
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: