U toku konkurs za prijem novih članova u Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša

Izvor: Niški portal | 28-Feb-2018 | 10:39

Do 10. marta oni kojižele i ispunjavaju određene uslove, mogu da konkurišu za prijem u Društvo književnika i književnih prevodilaca Niša.

''Uslovi za prijem su najmanje dve originalne ili knjige prevoda objavljene kod renomiranog izdavača, za književnike i prevodioce, a za književne kritičare spisak objavljenih kritičkih tekstova u listovima, časopisima, zbornicima i drugim publikacijama koje se bave književnom kritikom, teorijom i esejistikom'', kažu iz Društva.

Oni ističu da će se o prijemu novih članova odlučivati na osnovu njihove zastupljenosti u periodici, zbornicima i antologijama, a jedan od kriterijuma biće i aktivno učešće kandidata u kulturnom životu Grada (književne večeri, promocije, tribine, paneli, radionice). Pravo da konkurišu imaju svi pisci, prevodioci i književni kritičari rođeni ili trajno nastanjeni u Nišu, ili oni koji svojim delovanjem aktivno doprinose afirmaciji književnosti Grada i jugoistočne Srbije.

Pisci koji žele da postanu članovi jedinog niškog referentnog književnog društva sa višedecenijskom tradicijom, treba da pošalju biografiju sa detaljnom bibliografijom, najkasnije do 10. marta elektronskim putem na adresu drustvoknjizevnikanisa@gmail.com sa naznakom ''komisiji za prijem novih članova''.

Inače, odluku o prijemu novih članova doneće Skupština Društva književnika i književnih prevodilaca Niša na sednici koja će se održati 15. marta.

Komentari
0
Pošalji komentar
JQl 9ww
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: