U toku radovi u radnoj zoni Vinogradarski institut

Izvor: Niški portal | 12-Jan-2018 | 19:01

U radnoj zoni Vinogradarski institut uveliko se radi na izgradnji nedostajuće infrastrukture. Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja februara, te će tako Grad ispuniti svoj deo obaveza prema kompaniji Cumtobel koja tu gradi fabriku.

Foto: Vlada Rajski

Kako je krajem jula prošle godine rečeno prilikom polaganja kamena temeljca, prvi proizvodi fabrike Cumtobel koja se uveliko gradi, trebalo bi da izađu iz hale maja meseca ove godine, a potpuni zavšetak se očekuje najkasnije do kraja 2019. godine. Obaveza Grada je da komunalno i infrastrukturno opremi radnu zonu Vinogradarski institut, trenutno se radi na tome da ova radna zona bude potpuno spremna, ne samo za Cumtobel, već i za potencijalnog novog investitora, ističu iz Grada.

''Vrednost svih radova koje finansira Grad je 40 miliona dinara. Pored toga, 45 miliona dinara finansira država za izgradnju kolektora koji će odvoditi otpadne vode i omogućiti priključak'', kaže gradonačelnik Darko Bulatović.

Foto: Vlada Rajski

Kada sve bude završeno, predviđeno je da posao dobije 1.100 ljudi.

Podsećanja radi, austrijska kompanija Cumtobel je svetski poznat proizvođač LED rasvete i vodeća kompanija u oblasti inovativnih rasvetnih rešenja i komponenti.

Komentari
0
Pošalji komentar
Po7 zhl
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: