Udruženje neurologa Niš ponosno najavljuje Nacionalni kongres u Svečanoj Sali Univerziteta

Izvor: Niški portal | 26-Sep-2019 | 09:14
Nacionalni kongres – Niški dani – psihoneuroimunologija
 
Udruženje neurologa Niš ponosno najavljuje da će od 26. do 29. 09. 2019. u Nišu biti održan nacionalni Kongres – Niški dani koji je ove godine tematski posvećem Psihoneuroimunologiji.
Zvanično  otvaranje ovog skupa održaće se 26..09 u 20 h u Svečanoj Sali Univerziteta.
 
 
Svoj dolazak na ovaj kongres već je potvrdio veliki broj kolega iz naše zemlje i okruženja. Najavljuje se da će predavanje držati eminentni stručnjaci iz različitih oblasti koje će na  Kongresu biti obrađene. 
 
Psihički poremećaji utiču na funkcije imunskog sistema, kao što i pojedine komponente imunskog sistema ostvaruju svoje dejstvo na centralni nervni sistem a samim tim i na psihu čoveka. Odnos psihe i imunskog sistema predstavlja predmet izučavanja psihoimunologije.
 
Sa kliničkog aspekta, neprijatni događaji u životu i izmene psihičkog statusa, posebno rasploženja, mogu indukovati pre svega poremećaje ćelijske imunosti, smanjiti sposobno sti odbrane i imunskog nadzora i omogućiti veću učestalost zaraznih, autoimunih, kardiovaskularnih i  i malignih bolesti.
 
Nacionalni kongres –"Niški dani – psihoneuroimunologija", koji će biti organizovan u periodu od 26. do 29. 09. 2019., a čije će zvanično, svečano otvaranje biti održano 26.09. u 20 sati u Svečanoj Sali Univerziteta u Nišu.

 

 
                                                                                              
                                                                                                           
 
                                                                                               
Komentari
0
Pošalji komentar
GrY HJm
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: