Uhapšena jedna od osumnjičenih za prevare

Izvor: Niški portal | 13-Jan-2018 | 16:32

Niška policija uhapsila je S. M. (26) iz okoline Loznice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo prevara. Sumnja se da je ona sa još jednom osobom, za kojom policija traga, od početka avgusta do kraja oktobra 2017. godine prevarila tri Nišlijke.

Kako navode u policiji, one se terete da su od oštećenih tražile pomoć za lečenje bolesne dece, a potom nudile da im ''skinu magiju'' sa nakita i novca uz pomoć ikone Svete Petke. Kada bi im oštećene dale novac i zlatni nakit, jedna od njih bi navodno skidala magiju i predmete umotavala u krpu ili peškir, a potom ostavljala na najviše mesto u kući i ženama govorila da treba da ih uzmu za sedam dana. Osumnjičene su od prevarenih žena tražile da ih isprate do ulaznih vrata stana kako bi dobile na vremenu da žene ne shvate odmah da su prevarene.

Po nalogu tužioca osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega je uz krivičnu prijavu sprovedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

Policija poziva građane koji su oštećeni na ovaj ili sličan način i prepoznaju osobu sa fotografije da se jave u Policijsku upravu u Nišu na telefone 018/503-235 i 018/503-173.

Komentari
0
Pošalji komentar
vWJ Hvk
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: