Uhapšeno sedmoro zbog osnovane sumnje da su oštetili JKP "Parking servis" Niš

Izvor: Niški portal | 09-May-2019 | 12:13

Uhapšeno je sedmoro lica zbog osnovane sumnje da su oštetili JKP “Parking servis” Niš za oko 6,4 milona dinara prilikom nabavki boja i razređivača za ovo preduzeće iz Niša.

Više javno tužilaštvo u Nišu – Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije i policijska služba su na osnovu svog rada, a kako saznajemo na osnovu saopštenja Višeg javnog tužilaštva, uhapsili dvoje zaposlenih iz „Pamax trgovine DOO Niš“ A.P (36) i M.P. (45), dvoje iz JKP „Parking servis“ Niš P.N. (47) i V.R. (39), jednu osobu zaposlenu u Direkciji za izgradnju grada Niša S.M. (65), jednu osobu iz preduzeća „Pomoravlje“ Niš D.A (42) i jednu osobu iz preduzeća „Goex DOO Prokuplje“ G.V. (55).

Postoji osnovana sumnja da su učinili krivično delo zloupotrebe u vezi sa javnom nabavkom.

Tenderom iz 2017. kako saznajemo iz tužilaštva, za nabavku boja za obeležavnje ulica u „Parkin servisu“, predviđene su boje koje se ne koriste i navodnim štelovanjem cena i dokumentacije se posao nameštao „Pamax trgovini“.

Dokumentacijom su bile predviđene i crvena, žuta, siva i plava boja, koje se kako saznajemo, ne predviđaju pravilnicima u poslovima oko obeležavanja ulica, a po znatno nižim cenama, dok je bela boja ponuđena po dosta visokim cenama. Shodno tako predviđenim potrebama nabavke, ugovor je dodeljen ovom preduzeću, koje je isporučilo jedino belu boju i to po ceni drastično većoj od tržišne - navode u Tužilaštvu.

 

Osumnjičenimа je određeno zаdržаvаnje do 48 čаsovа, kada će biti sаslušаni u Posebnom odeljenju Višeg jаvnog tužilаštvа u Nišu.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
Lln QIZ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: