Potrebno je:
Za osnovu:
1 kg krompira
1 jaje
1 kašičica soli
100 g kačkavalja
100 g šunke
2 kašičice mleka
20 g margarina
zeleni deo mladog luka – (perca od luka)
Za paniranje (smeša kao kod pohovanja):
1 jaje
2 kašike mleka
po potrebi prezla
Priprema:
1. Narezati sitno na kockice kačkavalj i šunku, kao i zeleni deo mladog luka, – perje.
2. Skuvati krompir, oljuštite i dok je vruć ispasirajte ga
3. Dodajte mu malo margarina, so , dve kašike mleka i izmešajte … kad se malo oladi, dodate jaje, narezanu šunku, kačkavalj i pera od mladog luka – izmesajte.
4. Od dobijene smese napravite loptice u veličini koju vi želite.
5. Za paniranje izmutite to jedno jaje sa 2 kašike mleka, pa stavite spremljene loptice u jaje, zatim u prezlu i pržite – ako volite možete prvo u prezlu, pa u jaje i opet u prezlu…
Posluživanje: Ovo je odličan dodatak jela, a takođe i za meze.