Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije

Izvor: USPRS | 13-Feb-2017 | 14:09

Niški portal u celosti prenosi saopštenje Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije.

SAOPŠTENJE USPRS

Danas je, sa početkom u 9 i 30 časova održan, od strane Unije SPRS inicirani sastanak u Ministarstvu prosvete između delegacija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja koju su činili pomoćnici ministra Bogoljub Lazarević i Mirjana Popović, koordinator školskih uprava Jasmina Đelić, šef kabineta ministra prosvete Marko Popadić i savetnik ministra Miloš Blagojević, i predstavnika reprezentativnih sindikata prosvete.

Tema sastanka je bila, rešavanje problema naših kolega koji već nekoliko dana štrajkuju glađu ispred Vlade Republike Srbije.

Sastanak je počeo u napetoj atmosferi. Predstavnici Unije SPRS su optuženi da su oni izveli kolege na ulicu i nagovorili ih da započnu štrajk glađu da bi na taj način izvršili pritisak na ministarstvo prosvete. Takve optužbe smo odbacili i ponovili naš stav i zahtev da se kolegama vrate oduzete licence do okončanja sudskog postupka. Unija SPRS nema strpljenja, ne može, niti želi da trpi višegodišnje čekanje na rešenja srpskih sudova. Ministarstvu prosvete smo odredili rok, da se našim kolegama napiše i izda rešenje do ponedeljka, 13. februara u 15 časova. 

Od sadržaja tog rešenja, zavisiće i dalji koraci Unije SPRS, odnosno, hoće li se sprovesti ili stopirati danas donešena odluka o stupanju u štrajk.

Nakon sastanka smo obišli naše kolege, Petra Blagojevića i Živadina Disića, koga je hitna pomoć u međuvremenu odvela u bolnicu. Život i zdravlje naših kolega su najvažniji.

INFO USPRS

Komentari
0
Pošalji komentar
25g L9S
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: