Uspešno završena transplantacija - Nurkić se vratio u Srbiju

Izvor: Niški portal | 21-Nov-2016 | 09:29

Igor Nurkić se posle skoro šest meseci boravka u Nemačkoj u specijalizovanoj klinici St. Franziskus Krankenhaus u Flensburgunu vratio u Srbiju, stoji u saopštenju porodice Nurkić na zvaničnoj fejsbuk strani Džudo saveza Srbije.

Saopštenje prenosimo u celini:


Neizmernu zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije, Ministarstvu zdravlja i ministru Zlatiboru Lončaru koji su doneli odluku i odobrili sredstva za lečenje našeg džudiste Igora Nurkića. 
Podršku i svu pozitivnu energiju imali smo od strane naše velike džudo porodice u Srbiji, ali i šire. Posebnu zahvalnost dugujemo našem Džudo savezu Srbije i predsedniku Saveza gospodinu Ivanu Todorovu, na svesrdnom angažovanju i podršci u pribavljanju sredstava za odlazak na lečenje u Nemačku. 
Zahvaljujemo se svim sportistima i sportskim kolektivima kao i svim ljudima velikog srca koji su nam omogućili da nastavimo lečenje na visoko specijalizovanoj klinici "Maltezer" u Flensburgu.

Prva faza lečenja sprovedena je u Kliničkom centru u Nišu pod rukovodstvom dr Ivana Petkovića koji je odlično započeo protokol lečenja Igora Nurkića. Po dolasku u Flensburg, prof. dr Nadežda Basara je konstatovala tačnu dijagnozu doc.dr Miljana Krstića i početak lečenja dr Ivana Petkovića, kao i činjenicu da su kolege iz Kliničkog centra u Nišu odlično odradili posao. 
Nastavak lečenja pod rukovodstvom tima prof.dr Basare je realizovan vrlo uspešno kao i sama transplantacija matičnih ćelija. Završne kontrole su potvrdile da više ne postoje kancerogene ćelije i da je faza lečenja na klinici Malteser u potpunosti uspela.
Nastavak lečenja Igora Nurkića podrazumeva da se sa određenim lekovima podigne imunitet i da se uz redovne kontrole prati postignuto stanje. Kontrole se vrše pod nadzorom i rade pod rukovodstvom prof. dr Nadežde Basare. Deo kontrola vršiće dr Ivan Petković u Nišu dok će se na svakih tri meseca one obavljati na klinici Malteser u Flensburgu. Potrebno praćenje i kontrole sprovodiće se u narednom periodu od dve godine.

Svim našim sportskim prijateljima u Srbiji i širom sveta šaljemo puno pozdrava i još jednom velikom hvala za podršku kada nam je bilo najpotrebnije.

Porodica Nurkić

Komentari
0
Pošalji komentar
8M1 tDT
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: