Usvojen budžet Grada za 2018. godinu

Izvor: | 18-Dec-2017 | 22:00

Budžet za narednu godinu je za 6,15 odsto manji u odnosu na 2017. i iznosiće 9,4 milijarde dinara. Prihodi bi naredne godine trebalo da iznose oko 8,4 milijarde, a najveći se očekuju od poreza na zarade i poreza na imovinu. Planirani tekući rashodi su oko 7,4 milijarde dinara.

Iz vladajuće koalicije se na sednici Skupštine Grada čulo da je budžet realan i racionalan, dok su pojedini predstavnici opozicije kao glavnu zamerku istakli da nije razvojni.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović istakao je i da će se naredne godine izdvojiti više novca za izgradnju u poslednje dve decenije. Neki od projekata koji će se realizovati su, kako je najavljeno, izgradnja saobraćajnice od Bulevara 12. februar do Bulevara Nikole Tesle, zatim izgradnja streljane, rekonstrukcija Doma Duško Radović, a u planu je i rekonstrukcija pojedinih škola, kao i izgradnja Naučno-tehnološkog parka.

Na sednici se govorilo i o transferu novca iz Republike, koji će iznositi oko 650 miliona.

Sednica je završena oko 20 sati, a s obzirom da je ostalo još dvadesetak tačaka o kojima odbornici nisu stigli da raspravljaju u toku današnjeg dana, biće nastavljena 27. decembra.

Komentari
0
Pošalji komentar
DPk PKY
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: