Uz vatromet, kuvanu rakiju, čaj i kolače otvoreno Božićno seoce

Izvor: Niški portal | 09-Jan-2019 | 12:44

Građani koji žive u centralnom delu grada, u blizini Sabornog hrama, sinoć nisu krili oduševljenje što je u njihovom delu grada otvoreno Božićno seoce, lepo ukrašeno mesto koje odiše pravoslavljem, obasjano svetlošlu. To je novina za ovaj deo grada koji je u vreme novogodišnjih i božićnih praznika uvek bio nekako miran i bez sjaja novogodišnjih ukrasa.

„Meni je drago da su naši sugrađani zadovoljni ovom manifestacijom koju prvi put ove godine organizujemo. Potrudili smo se da ovako lepo izgleda . Malo je skromnije nego što smo mi želeli da bude, ali tek je početak. Naredne godine biće zatvorena Prijezdina ulica, ukrasićemo celu ulicu 14. oktobar. Čestitam našim sugrađanima Božić i želim im sve najbolje u Novoj godini“, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana i dodao da će ubuduće nastojati da za praznike bude više manifestacija koje će „ulepšati život“ sugrađanima a naročito deci.

Dece je bilo, i ako je temperatura bila ispod nule i oko 21:30, i na sinoćnom otvaranju Božićnog seoceta. Njima su služeni kolači i čaj, a odraslima kuvana rakija, po starom srpskom običaju.

Mala Petra Milenković ima sedam godina i bila je sa svojom mamom na otvaranju Božićnog seoceta. Ona kaže da joj se sve sviđa i svetleće lampice i kolačići.

Deca su mogla da se fotografišu u Deda Mrazovim sankama a najviše ih je oduševio vatromet iznad Sabornog hrama.

Ove godine Božićno seoce biće otvoreno do pravoslavne Nove godine.

„Za narednu godinu planiramo da to traje mnogo duže i da čitav ovaj deo grada oplemenimo tokom Božića, kako bismo našim sugrađanim približili najveći praznik“ dodao je Kocić.

Nakon završetka božićnog koncerta, Božićno seoce otvorili su predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša kocić, Vladika niški Gospodin Arsenije u prisustvu gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, generala Vojske Srbije generala Milosava Simovića, rukovodstva Grada , predstavnika Crkve.

Da podsetimo, za Božićno seoce Gradska opština Medijana izdvojila oko sto hiljada dinara i novac je potrošen na kićenje tog dela grada. Kako kaže Kocić, Eparhija niška pomogla je u jednom delu, a učešće su uzeli i privrednici Grada kao i Turistička organizacija koja je simpatične prodajne kućice – tezge preselila za potrebe Sabornog hrama.

Komentari
0
Pošalji komentar
To7 7us
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: