„Uzimanje želje“ u Dnevnoj sobi

Izvor: Niški portal | 28-Feb-2019 | 23:24

Promocija zbirke pripovedaka „Uzimanje želje“

Istinite životne priče književnice Vesne Paunović Đukić koje je autorka na pažljiv način pretočila kroz književno pero u roman „Uzimanje želje“ biće ispričane niškoj čitalačkoj publici u sredu 6. marta od 20 sati u kafeu Dnevna soba.

Roman  „Uzimanje želje“  je istinito štivo koje razbuktava emocije. Sopstvenu životnu nisku nanizala je u potresnim ispovednim , ali i univerzalnim priča o životu na Kosmetu, bajkovitom detinjstvu u podnožju ćudljive planine Prokletija, ratnim dejstvima, izbegličkom životu  „na svojoj tuđini“ kao i  rađanju, umiranju i svemu što njen poluvekovni život nosi. Autorka kaže da je vom knjigom uzela želju rodnom kraju, kolevci I pragu.

Vesna Paunović Đukić , sa svojom porodicom, živi i radi u Kuršumiliji. Član je udruženja književnika Srbije i dobitnica nagrade Rade Drainac za knjigu godine u Toplici. Objavila je tri zbirke pesama, zbirke ljubavne poezije ,,Divlja trešnja,, ,Azbuka čula ,, i ,,Ramondu,,  - koju je posvetila herojima iz stogodišnjih ratova u Srbiji.

Na niškoj promoc iji u sredu 6. marta učestvovaće recenzent knjige dr Mirjana Bojanić Ćirković, profesorka na katedri za srpski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Nišu, kao i sama autorka gospođa Vesna Paunović Đukić.

Ulaz na dešavanje je besplatan, a publiku očekuje i muzički gost iznenađenja.

Komentari
0
Pošalji komentar
g10 rBh
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: