Vandali iskaljuju bes na gradskim česmama

Izvor: Niški portal | 26-May-2019 | 13:53

Za manje od mesec dana, od kada su javne česme u Nišu puštene u rad, već dve su van upotrebe i to “zahvaljujući” vandalima koji su skinuli slavine sa njih. Slavine su skinute sa česme kod Suda, a oštećena je i česma kod hotela “My place”, kažu u Gradskoj opštini Medijana.

gradskiportal018.rs

“Van upotrebe su česme gde je najveća frenkfencija ljudi. Apelujem na naše sugrađane da ne oštećuju česme, da ne diraju slavine koje su nam neophodne u ovim letnjim mesecima, kada su visoke temperature.” obratio se javnosti predsednik Gradske opštine Medijana Nebojša Kocić.

Petnaest od devetnaest javnih česama koje se nalaze na teritoriji Gradske opštine Medijana pušteno je u rad krajem aprila nakon ispiranja mreže i potvrđene bakteriološke i fizičko-hemijske ispravnost vode.

Preostale četiri česme su uništene tokom zime i one nisu još uvek stavljene u funkciju. Radi se o česmi ispred zgrade opštine Medijana u parku Svetog Save, česma “Krst” u Svetosavskom parku, kod fontane u parku “Čair” i česma kod Palilulske rampe.

U funkciji su česma kod Spomenika „Ćele – Kula“, kod TC „Zona 2“, česma na Trgu Patrijarha Pavla kod Pozorišta lutaka (Redijeva česma), česma Ktitor u Duvaništu i Puž u Čairskom parku, Donina i česma na Trgu Republike (kod Stare Srbije), Trebinjske česme (kod Doma zdravlja), česme na Trgu kralja Aleksandra Ujedinitelja, česme na Trgu Pavla Stojkovića, na Trgu Stevana Sremca (preko puta TC „Kalča“), česme kraljice Natalije u centru Niša, na Trgu „14.oktobar“ , česme u Brzom Brodu kod Mesne kancelarije.

U toku je raspisivanje javne nabavke za izbor firme koja će održavati javne česme u gradu. Prošle godine je to bilo u nadležnosti JKP “Nausus” a ove godine, bi to moglo biti JKP “Niš stan”.

Komentari
0
Pošalji komentar
6qL yYC
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: