Veliko interesovanje dece za Muzičku školu

Izvor: Niški portal | 09-Jun-2019 | 13:03

Prijemni ispiti za upis u umetničke škole je završen krajem maja, a učenici koji su se prijavili za upis sada čeka i završni ispit nakon čega će biti izvršeno rangiranje i oni koji se nađu na listi do broja koje škola upisuje, moći će da odahnu. I ove, kao i ranijih godina vladalo je veliko interesovanje za Muzičku školu u Nišu na čijim smerovima osim osnovaca iz Niša konkurišu i osmaci iz gradova u okolini.

„Prijemni za učenike osmog razreda koji su se opredelili za našu školu održan je od 31.maja do 2. juna, a odaziv je bio veliki. Popunjena su sva mesta što se tiče instrumentalnog, ali i teoretskog odseka“, kaže Nataša Petrović, pomoćnik direktora Muzičke škole u Nišu. „Ove godine je najviše dece bilo prijavljeno za teoretski odsek“.

Mladi koji završe srednju Muzičku školu, kaže Nataša Popović, imaju prohodnost ka svim fakultetima, a ne samo ka Muzičkoj akademiji.

„Našu školu slobodno možemo da nazovemo i „muzičkom gimnazijom“, a posao može da se nađe u orkestrima, mada je više dece koja se odlučuju da studiraju. Zanimljivo je, ipak, reći da dobar broj njih odlazi na studije psihologije, sociologije ili nekog drugog fakulteta“.

Istovremmeno sa upisom u Srednju muzičku školu, održan je i prijemni za Nižu muzički školu.

„Zadnje subote u maju se svake godine održava prijemni za upis u Nižu muzičku školu. Bilo je dosta dece na prijemnom, a najviše je interesovanje vladalo za klavirski odsek za koji se prijavilo stotinak dece, a primljeno je njih četrdestak. Popunjen je broj i kod gudača, dok je kod duvača bio nešto manji odaziv tako da pozivam roditelje i decu da svrate do škole i vide kakvi su uslovi da upišu decu na ovaj odsek, ali i odek za harmoniku i gitaru“, kaže Nataša Petrović.

Komentari
0
Pošalji komentar
H50 rJS
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: