Veliko interesovanje za koncert ''Magija Čajkovskog''

Izvor: Niški portal | 15-May-2018 | 19:08

Premijerni koncert niškog Simfonijskog orksestra ''Magija Čajkovskog'' zakazan je za četvrtak, 17. maj, u sali niškog Simfonijskog orkestra. Ljubitelji klasične muzike imaće priliku da čuju dela poznatog kompozitora u interpretaciji violiniste Jovana Bogosavljevića. Za dirigentskom palicom biće Svilen Simeonov iz Bugarske.

Foto: Simfonijski orkestar

Oni koji u četvrtak dođu, imaće priliku da čuju Simfoniju broj 5 u e-molu. Nju je Čajkovski posvetio nemačkom profesoru muzike Teodoru Ave - Lalemantu. Na programu će biti i Violinski koncert u D-duru, najavili su iz Simfonijskog orkestra. Radi se o jednom od najlepših koncerata koji je Čajkovski napisao.

Za dirigentskom palicom biće, niškoj publici dobro poznat, Svilen Simeonov iz Bugarske. Violinista Jovan Bogosavljević će nastupiti kao solista. On iza sebe ima brojne nastupe u našim značajnim orkestrima i dvoranama, a nastupao je i van granica naše zemlje.

Kako su karte za koncert ''Magija Čajkovskog'' već rasprodate, Simfonijski orkestar poziva ljubitelje klasične muzike da dođu 25. maja i čuju dela koja će orkestar izvoditi u čast 160 godina rođenja Đakomo Pučinija. Pored Pučinija na repertoaru će biti i dela Verdija i Leonakavala.

Komentari
0
Pošalji komentar
KO4 i1j
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: