Vlasnik kompanije Yumis, Mile Kocić, obavljaće funkciju potpredsednika PKS

Izvor: Niški Portal | 01-Jul-2017 | 11:37

VLASNIK KOMPANIJE YUMIS, MILE KOCIĆ, OBAVLJAĆE FUNKCIJU POTPREDSEDNIKA PKS

Novoizabrana Skupština Privredne komore Srbije (PKS), koju čini 150 privrednika iz cele Srbije, odlučila je da dosadašnji predsednik PKS, Marko Čadež, bude na čelu ove institucije i u narednom mandatu. Na predlog predsednika PKS funkciju potpredsednika u narednom mandatu među ostalima obavljaće i Mile Kocić, vlasnik kompanije Yumis iz Niša.

  

Foto: www.yumis.rs

Skupštinu čine predstavnici 16 regionalnih i parlamenta komore glavnog grada, prvi put biranih u otvorenom demokratskom postupku u kome je svaki privrednik dobio pravo da se kandiduje, da bira i bude biran. Na ovaj način biće omogućeno da se glas privrednika čuje na svim nivoima odlučivanja.

Po izboru za predsednika PKS Marko Čadež je naglasio značaj novog načina na koji su birani komorski organi i novog izbornog modela u komorskom sistemu Srbije.

„Prvi put izbori u komorskom sistemu – za regionalne parlamente sprovedeni su po direktnom principu, u kojem je svaki privrednik imao pravo da se kandiduje i bude biran. Regionalne parlamente privrednika čine predstavnici čak 678 najznačajnijih kompanija u Srbiji, a Skupštinu PKS privrednici koje je delegiralo 17 parlamenata privrede iz cele Srbije“, rekao je predsednik PKS.

 

Niški Portal sa posebnim zadovoljstvom prenosi čestitke koje dolaze iz Kuće klastera Niš povodom ovog događaja, a koje su upućene kompaniji YUMIS i gospodinu Milovanu Kociću:

Poštovani članovi nacionalne mreže Kuće klastera,

Sa posebnim zadovoljstvo želimo da sa Vama podelimo vest da je vlasnik i predsednik kompanije YUMIS gospodin Milovan Kocić, osnivač i član Kuće klastera u Nišu, izabran za potpredsednika Privredne komore Srbije.

Radujemo se izboru gospodina Kocića jer će on svojim znanjem, iskustvom i energijom doprineti efikasnijem razvoju privrede na jugu Srbije i Srbije uopšte.

Čestitamo za izbor pravog čoveka na pravo mesto!

Kompanija YUMIS je izabrana za uspešnu priču poslovne saradnje između Češke i Srbije u 2016.godini u okviru Projekta uspostavljanja trgovinske saradnje malih i srednjih preduzeća kroz klastere, implementiranog od Kuće klastera i Nacionalne asocijacije klastera Češke, a uz finansijsku podršku Ministarstva industrije i trgovine R Češke i nefinansijsku podršku Ministarstva trgovine i telekomunikacija RS.

Danka Milojković, PhD (Econ.)

Director of the Cluster House

Komentari
0
Pošalji komentar
X6K h8j
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: