Vučić: Neću da kupujem ničiju biračku volju

Izvor: Niški portal | 24-Feb-2017 | 16:20

Neću da kupujem ničiju biračku volju, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić odgovarajući na pitanje novinara u vezi sa neisplaćenim zaradama bivšim radnicima propalih niških firmi.

          

    - Mi ćemo da isplaćujemo onoliko koliko imamo. Za razliku od drugih, mi smo nešto uradili. Isplatili smo svakome po jednu minimalnu zaradu. Da li mogu da žive od toga? – ne mogu, ali mnogo je bolje nego da imaju nula dinara. Nešto su dobiili od države i država je pokazala brigu za njih onoliko koliko možemo da učinimo u ovom trenutku, naglasio je Vučić.

Predstavnici radnika, koji su i danas protestovali ispred Gradske kuće, razgovarali su sa ministrom privrede Goranom Kneževićem i ostali nezadovoljni. Novi sastanak biće održan u ministarstvu u sredu, kaže predstavnik radnika Žarko Đorđević.

      

    - Ponovila se priča od pre dve nedelje. Nezadovoljni smo. Sastanak je zakazan za sredu, idemo sa par pitanja. Oni će morati da odgovore. Nema više izvlačenja, rekao je Đorđević.

Nešto više od 5.000 bivših radnika propalih niških preduzeća do sada je primilo dve minimalne zarade. Radnici, koji su se prijavili u drugom pozivu, njih 2.173 minimalac od 21.300 dinara mogu da podignu na šalterima Poštanske štedionice.

Komentari
0
Pošalji komentar
ixE Fe2
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: