Vulin: ''Vodimo računa i o aktivnim i o penzionisanim vojnim licima''

Izvor: Niški portal | 16-May-2018 | 18:12

Udruženje penzionisanih podoficira Srbije, gradski odbor Niš, obeležilo je 12 godina postojanja. Na svečanosti koja je održana tim povodom, prisustvovali su brojni predstavnici vojske, grada, ali i ministar odbrane Aleksandar Vulin. Vulin je istakao da ministarstvo brine i aktivnim i o penzionisanim vojnim licima, što će se videti i u novom Zakonu o izgradnji povoljnih stanova za pripadnike službi bezbednosti.

''Srpski podoficir ima tradiciju starešine, vođe, čoveka koji je uvek išao ispred svoje vojske'', rekao je u Nišu ministar odbrane Aleksandar Vulin''.

Vulin je došao na svečanost koju je Udruženje penzionisanih podoficira u Nišu organizovalo povodom 12 godina od svog formiranja. Poruka ministra bila je i ta da Ministarstvo odbrane vodi računa, ne samo o aktivnim, nego i o penzionisanim pripadnicima vojske.

''Sada se donosi ''lex specialis'' koji će regulisati mogućnost stambenog zbrinjavanja ne samo aktivnih, već i penzionisanih pripadnika'', istakao je ministar.

Kako je ranije najavljeno, povoljni stanovi će se graditi prvo u Vranju, Kraljevu i Nišu pošto oni već imaju spremne lokacije, a zatim i u Beogradu i Novom Sadu.

U gradskom odboru Udruženja penzionisanih podoficira Srbije, kako kažu, podržavaju one poteze Vlade koji omogućavaju bolji život svih penzionera. Ipak, ističu i da se ne bave politikom, ali je aktivno prate i odlično sarađuju sa nadležnim ministarstvom.

Na svečanosti u Domu vojske, prvi put su dodeljene plakete Udruženja za postignuti visok nivo saradnje, i to ministru Aleksandru Vulinu, načelniku Generalštaba vojske Srbije general Ljubiši Dikoviću i komandantu Kopnene vojske general-potpukovniku Milosavu Simoviću.

Komentari
0
Pošalji komentar
Zv0 sU9
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: