Za ljubitelje dobre kafe: Gde počinje Starbaks, a gde “završava”

Izvor: NiškiPortal | 05-Jun-2018 | 12:11
Američki lanac kafeterija Starbaks dolazi u Srbiju
Za ljubitelje dobre kafe: gde počinje Starbaks, a gde “završava”
 
  
 
 
 
AmRest Holdings SE, najveći operater restorana u centralnoj Evropi, najavio je da planira da otvori Starbaks (Starbucks) lokale u Srbiji, a prvi se očekuje u Beogradu u toku ove godine.
 
Od samog svog osnivanja, 1971. godine, "Starbucks Coffee Company"
posvećena je nabavci i prženju kvalitetne kafe sorte arabika u skladu sa etičkim principima. Danas, kada ima više od 28.000 lokala širom sveta, "Starbaks" je najveća firma na globalnom tržištu prženja i prodaje specijalne kafe.
 
  
 
U Indoneziji, u Severnoj Sumatri, gde temperatura varira u opsegu od 20 – 30 stepeni Celzijusa, kiša je pouzdana, a pola dana je sigurno sunčano, na  4.000 stopa, Wahana Estate zauzima savršeno mesto za gajenje kafe: kafa trešnje, duboko crveno voće koje se gusti duž grane kafe stabala I  sakuplja se tokom cele godine.
 
  
 
  
 
  

Zrna su tako prepoznatljiva i ta kafa je uključena u program Starbucks Reserve, premium liniju za kafu kompanije. Tamo počinje Starbucks I tamo se postavljaju smernice za uzgoj, preradu, kvalitet. Tamo se osigurava da svaka šolja kafe zadovoljava standarde kafe i farmera (C.A.F.E.).
 
"Starbucks Coffee Company" u svojoj ponudi ima i:
 
  
 
  


 
 
 
 
 
 
 
Komentari
0
Pošalji komentar
XwD FKO
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: