Za nedelju dana popisano 10 hiljada objekata

Izvor: Niški portal | 10-Feb-2017 | 09:24

Više od 10 hiljada nelegalno izgrađenih objekata popisano je u Nišu u proteklih sedam dana, što je čak četiri puta više nego do tada, rekla je pomoćnica ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Darinka Đuran.

- Niš je od najgorih u poslu legalizacije, poslednjih nedelja postao jedan od najboljih gradova koji trenutno popisuju nelegalno izgrađene objekte. Najkasnije do 10. marta Niš će imati bazu podataka. Rok ne sme da se prekorači, rekla je Đuran.

  Foto: www.ni.rs


Prema rečima gradonačelnika Darka Bulatovića popis u 10 reona vrše pojačane, udvostručene ekipe uz pomoć ljudi iz svih pet gradskih opština. Do sada je ostvaren dnevni prosek popisanih objekata 950.
Ministarstvo će na svaka tri meseca kontrolisati rad lokalnih samouprava i prioritet će u ozakonjenju imati porodične kuće i stanovi jer je Zakon o ozakonjenju upravo i donet da bi se građanima pomoglo da ozakone svoje nelegalne objekte, rečeno je na jučerašnjoj konferenciji. Ozakonjenjem kuća i stanova građani povećavaju vrednost svoje imovine, dok će lokalne samouprave ubrzanjem ozakonjenja značajno povećati prihode.

Ministarstvo je obezbedilo i posebnu telefonsku liniju (011/3617-722) I mejl adresu (ozakonjenje@mgsi.gov.rs) na koje građani mogu da prijave probleme sa kojima se susretnu u lokalnim samoupravama u postupku ozakonjenja.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
ZiQ X1Q
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: