Za uređeniji Niš tokom festivala

Izvor: Niški portal | 09-Aug-2018 | 18:39

Gradska opština Medijana u saradnji sa Kompanijom SBB i Udruženjem građana „Iskra radosti“ organizovala je akciju čišćenja javnih površina na svom području, u okviru kampanje „Ne prljaj. Nemaš izgovor!“  Akcija je realizovana na Amfiteatru na nišavskom keju, posle dešavanja u okviru „Nišvila“. Cilj akcije je podsećanje građana da čista životna sredina zavisi od svih nas, kao i održavanje velikih gradova čistim u vreme trajanja velikih festivala i manifestacija.

Dan kasnije, 10. avgusta  volonteri SBB-a uređivaće Park Sveti Sava kao jednu od najprometnijih lokacija tokom leta na području najveće niške opštine. Ovo je još jedna u nizu aktivnosti najveće niške opštine sa društveno odgovornim kompanijama i udruženjima u cilju podsticaja građana i edukacije najmlađih da budu korisni članovi društva.  

"Želimo da pozovemo i ostale mlade ljude da nam se pridruže da podignemo svest kod mladih sugrađana da povedu računa o našoj okolini,kako bi nam grad izgledao lepše." - rekla je Marija Stanković, predsednica Udruženja građana "Iskra radosti".

 

"Mladi su na delu pokazali da shvataju da od njih samih zavisi kvalitet njihovog života. Čista sredina je uslov za zdrav život, i mi ćemo u narednom periodu nastaviti sa podrškom ovakvih aktivnosti, koje za cilj imaju lepši i uređeniji grad." - izjavio je Nikola Ždraljević, koordinator Kancelarije za mlade GO Medijana.

Komentari
0
Pošalji komentar
gcN J9H
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: