Zapečeni sendviči s mortadelom i sosom od sira

Izvor: rs.n1info.com | 03-Dec-2018 | 12:16

Brzo, a slasno - sendvič uvek prija, pogotovu ako ste ljubitelj "branča". Lako se sprema, pošto većinu sastojaka verovatno već imate u frižideru.

Sastojci: 

- 200 g mortadele (sečene)

- 200 kačkavalja

- 8 kriški tost hleba (većih)

- 200 ml mleka

- 30 g putera

- 2 kašike brašna

- začini po želji (beli luk u granulama, so, origano)

Upalite i zagrejte rernu na 200 stepeni. Dok se rerna greje, složite 4 tost sendviča s mortadelom i sirom narezanim u listiće. Trik kod slaganja tosta s velikim okruglim šnitama mortadele je da je postavite na sredinu parčeta hleba, a zatim krajeve sa četiri strane preklopite prema toj sredini. Tako ćete dobiti dupli sloj ravnomerno raspoređene mortadele koja savršeno prati i oblik tosta. Složite sendviče jedan na drugi i po dijagonali ih prerežite na trouglove.

U manjoj šerpi otopite puter pa mu dodajte malo brašna kako biste dobili zapršku. Smesu prelijte sa mlekom kad počne da vri, uz konstantno mešanje. Ovo je trenutak za dodavanje začina po želji, poput soli, origana i belog luka u granulama. Kad mleko provri i umak počne da se zgušnjava, isključite šporet, pa u vruć umak umešajte ostatak sira (oko 80 g). Umak od sira izlijte u duboki manji pleh, a zatim u njega složite trougliće tosta punjene mortadelom. Rasporedite ih nepravilno kako bi izgledali efektnije kod posluživanja. Stavite sve u rernu oko 10 minuta, odnosno dok ne vidite da je tost počeo da dobija zlatnu boju. Tost i umak od sira poslužite odmah u posudi u kojoj se je sve peklo dok je hleb još vruć, a umak “rastegljiv”.

Komentari
0
Pošalji komentar
G01 GfU
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: