Završena prva faza radova na izgradnji hemato-onkološkog odeljenja

Izvor: Niški portal | 28-Dec-2016 | 19:25

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR svečano je obeležilo završetak radova na prvoj fazi izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

- Prva faza radova je završena sa malim zakašnjenjem. Napravili smo 750 kvadrata koje smo  stavili pod krov. Sa drugom fazom krećemo onog trenutka kada nam vremenske prilike to dozvole i svi se iskreno nadamo da će već do kraja iduće godine klinika biti završena, rekao je Todor Mančić, član Upravnog odbora NURDOR-a.

On je dodao da je do početka druge faze radova potrebno da se sakupi 50 miliona dinara da bi se opremila unutrašnjost ovog novog odeljenja. Novac za izgradnju ovog odeljenja sakupljan je uz pomoć donatora, građana, ljudi dobre volje, a profesor dr Berislav Vekić, državni sekretar Ministarstva zdravlja obećao je da će država pomoći izgradnju druge faze odeljenja, na isti način na koji je pomogla i prvu fazu.

- Ministarstvo zdravlja je za prvu fazu izgradnje obezbedilo pet miliona dinara. Danas smo svedoci završetka prve faze i ja mogu već da najavim da će Ministarstvo zdravlja podržati i izgradnju druge faze, a za 2017. godinu smo kroz naš budžet obezbedili još pet miliona dinara, istakao je Vekić.

  foto: www.nurdor.org

Stacionarni deo biće opremljen sa sedam jednokrevetnih soba i jednom dvokrevetnom. Svaka soba imaće zasebno kupatilo i krevet za roditelja pratioca čime će se postići neophodni standardi koji ne postoje ni u jednom drugom odeljenju pedijatrijske hemato-onkologije u Srbiji.

- Dobićemo najopremljenije odeljenje za lečenje hemato i onkoloških pacijenata što je značajno za kvalitet njihovog lečenja i boravak u bolnici. Na odeljenju uvek ima od 15 do 20 dece, rekla je dr Gordana Kostić, lekar dečijeg odeljenja Kliničkog centra Niš.

Vrednost prve faze izgradnje iznosila je 25 miliona dinara, a urađeni su grubi građevinski radovi i novi objekat je stavljen pod krov. NURDOR aktivno radi na prikupljanju sredstava za drugu fazu projekta, za unutrašnje gradjevinske radove, postavljanje instalacija, završne i zanatske radove. Za prikupljanje sredstava važan korak je i otvaranje humanitarnog broja 1150 za SMS poruke.

Komentari
0
Pošalji komentar
uEl njj
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: