Železničar protiv ekipe iz Luksemburga u EHF kupu

Izvor: Niški portal | 17-Jul-2018 | 17:13

Rukometaši Železničara na današnjem žrebu u Beču dobili su rivale u kvalifikacijama za EHF kup. Nišlije će u prvom kolu igrati protiv ekipe Kerjeng iz Luksemburga, a ukoliko prebrode tu prepreku, naredni rival biće im dobro poznati belgijski Ahiles iz Boholta.

Iako Luksemburg ne spada u red zemalja poznatih po vrhunskom rukometu, podatak koji navodi na oprez jeste senzacionalna eliminacija Vojvodine, kao šampiona Srbije, upravo od Kerjenga, u istoj rundi istog takmičenja, pre dve sezone. Doduše, tada su oba meča igrana u Bašaražu, Novosađani su dobili prvi sa 31:30, ali su izgubili drugi sa 28:25. Vodeći igrači Kerjenga prošle sezone bili su stranci, makedonski veteran na desnom beku Vladimir Temelkov i tamnoputi Francuz na levom beku Odri Tuzolana.

Ako se plasira u drugo kolo, aktuelni vicešampion Srbije će se sastati sa starim znancem, Ahilesom iz Boholta, od koga je bio uspešniji u dvomeču prvog kola 2014. godine, u svom prethodnom učešću u Evropi. „Želja“ je tada gostovao u Belgiji u prvom meču i izgubio sa 31:30, i pored ubedljivog vođstva na poluvremenu (17:11), ali je u revanšu rutinski slavio sa 33:28 protiv ekipe koja nosi ime slavnog junaka grčke mitologije. 

-Teško je u ovom trenutku nešto konkretnije reći, s obzirom na to da nam je ekipa iz Luksemburga totalna nepoznanica. Ne smemo ih potceniti, ali mislim da jesmo favoriti u tom dvomeču. Potrudićemo se da nabavimo dovoljno video materijala, pa ćemo tada moći nešto konkretnije da kažemo. Već ekipa iz Belgije je znatno kvalitetnija, ali da prvo skočimo, pa onda kažemo „hop“-rekao je Veselin Vujović, trener Železničara, koji će u četvrtak obaviti prozivku ekipe, a već u petak je povesti na Zlatibor, gde će raditi sve do 29. jula. 

Ovome još treba dodati da će Železničar biti domaćin u prvom meču i prvog i eventualnog drugog kola, a da su termini za prvo kolo 1/2. i 8/9. septembar, a za drugo 6/7. i 13/14. oktobar. Do grupne faze takmičenja postoji i treća kvalifikaciona runda, tamo čekaju izuzetno kvalitetni protivnici, poput nemačkih Kila, Fuksi iz Berlina, Magdeburga, Hanovera, španske La Riohe, Granoljersa, francuskog Sen Rafaela, a žreb za to kolo na programu je 16. oktobra.

Komentari
0
Pošalji komentar
PLB j5C
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: