Niški klinički centar – sinomim za bezbednost sa anesteziologom impresivne biografije

Izvor: Niški portal | 26-Sep-2019 | 12:12

Profesor doktor Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju, dobro je poznat Nišlijama po svojoj stručnosti i usredsređenosti na svoj izabrani životni put – posao lekara, a zahvaljujući svom trudu, znanju i impresivnoj biografiji njegovo ime je dobro poznato i u svetskim krugovima anesteziološke zajednice.

Upisan je 2008. godine u istoriji Medicinskog fakulteta kao jedan od najmlađih doktora nauka u Nišu, a fakultet je zavšrio 1999.godine sa prosečnom ocenom 9,40. U KC Niš radi 19 godina, trenutno je direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju u okviru koje radi najsavremenije i najveće odeljenje intenzivne nege u Srbiji.

Profesor doktor Radmilo J. Janković, rođen je 1973. godine u Leskovcu, oženjen, otac dvoje dece. Nakon završene gimnazije upisao Medicinski fakultet u Nišu, a zatim 1999. godine specijalizaciju iz anesteziologije. Magistrirao 2003., a zatim I doktorirao 2008. godine na Medicinskom fakutetu u Nišu. Aktivni član, a od 2017. i sekretar Evropskog Udruženja Anesteziologa, autor i koautor mnogobrojnih radova u domaćim i svetskim časopisima citiranih više od 900 puta, predavač po pozivu širom zemlje i Evrope, recenzent i član uredništva mnogobrojnih domaćih I stranih časopisa, dobitnik medalje časti Rumunskog društva za anesteziologiju I intenzivnu negu i medalje Srpskog lekarskog društva, organizator Prolećnog Međunarodnog Naučnog Simpozijume iz Anestezije i Intenzivne Terapije, koji se ove godine održava po deseti put u Nišu.

Impozantna biografija, koja bi nekoga odvela u inostranstvo, ali je gospodina Jankovića zadržala u niškom Kliničkom centru kako bi se svakodnevno borio za živote svih nas. Građani koji se leče u Kliničkom centru Niš mogu da se osećaju bezbednim. Ponekad kao građani očekujemo i previše, da li je to posledica stresa, svakodnevnice ili vanredne situacije u kojoj se trenutno nalazimo te i zanemarimo odgovor na pitanje da li se lekari osećaju bezbednim.

Dobitnik je Medalje časti Rumunskog udruženja anesteziologa, a njegova biografija našla se ove godine i u Enciklopediji uspešnih ljudi Srbije, izdavača "Oxford book".

Projekat se realizuje uz podršku grada Niša

 

*   Ova reportaža se realizuje u okviru projekta za ostvarivanje javnog interesa u oblasti javnog informisanja na teritoriji Grada Niša u 2019. godini. Projekat sufinansiraju Grad Niš i Uprava za kulturu Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
W00 F27
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: