„Čep za hendikep“ donirao dvoja kolica klinici u Knez selu

Izvor: Niški portal | 13-Apr-2017 | 14:19

Humanitarna organizacija „Čep za hendikep“ iz Zrenjanina u saradnji sa opštinom Pantelej i Lokalnog udruženja iz Kamenice poklonilo je dvoja polovna sobna  kolica klinici u Knez selu.

    

Saradnja sa opštinom Pantelej traje par meseci i do sada je sakupljeno oko 60 kilograma. Za kupovinu jednih sobnih kolica neophodno je do tone čepova što se lako sakupi, ako postoji volja, kažu organizatori.

„To je najmanje što možemo da učinimo da pacijenti koji se tamo leče dođu do svojih odredišta. Akcija je trajna i nastavlja se sakupljanjem plastičnih zatvarača i čepova“, kaže Zoran Martinov volonter akcije „Čep za hednikep“.

Udruženje „Čep za hendikep“ postoji godinu dana, ali kacija se sprovodi četiri. Za to vreme kupljeno je preko 55 ortopedskih pomagala od Subotice do Preševa.

    

„Ovo mnogo zanči i vrediljudima kojima je potrebna ovakva vrsta pomoći. Uvek ćemo biti uz ovakve akcije sobzirom na to da je veliko sirmaštvo i teško stanje u kojem se nalaze građani sa Pantaleja“, rekao je prvi čovek opštine Bratimir Vasiljević.

U opštini Trstenik danas su takođe uručena kolica, a u narednih mesec dana biće doniran i jedan scalamobil koji podiže osobu sa invaliditetom uz . On će biti predat na korišćenje dečaku iz Beograda koji pohađa peti razred i čija je učionica na spratu.

 

Komentari
0
Pošalji komentar
BeY Ff5
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: