„Crni petak“ – i Niš prati svetski trend

Izvor: Niški portal | 25-Nov-2016 | 12:41

„Black Friday“ („Crni petak“) najpovoljniji je dan za kupovinu u svetu. Potekao u Americi gde se organizuje tradicionalno povodom Dana zahvalnosti, a popularan je u celom svetu. Ove godine i domaći trgovci prate trendove i nude popuste na svoju robu čak do 70 odsto.

„Crni petak“ nekada zna da bude stvarno crn i tragičan jer nisu retke ogromne gužve u tržnim centrima, pa i jurnjave i tuče u kojima se desi da neko nastrada. Šoping manija koja počinje u petak, nakon Dana zahvalnosti koji Amerikanci slave poslednjeg četvrtka u novembru, traje celog vikenda. Tako će i radnje i tržni centri sniženja zadržati cela tri dana.

Tržni centar Forum u Nišu pripremio je sniženja od 20 do 50 odsto, dok će oni koji posete Roda centar moći da kupuju artikle snižene i do 70 odsto. U ovom šoping centru tehnika će danas biti snižena 30 odsto. Akcijske cene pripremili su i mnogi prodavci u ostalim radnjama u gradu, pridružujući se tako šoping groznici.

Oni koji vole kupovinu i ne smetaju im velika gužva i redovi na kasama ovog vikenda će dobro uštedeti i biti deo masovne pojave koja je, tek sada, stigla i do nas.

Komentari
0
Pošalji komentar
kMy 2aZ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: