"Patkica Žutkica" na "Lut festu" u Istočnom Sarajevu

Izvor: Niški portal | 16-May-2018 | 08:48

„PATKICA ŽUTKICA“ NA „LUT FESTU“  U ISTOČNOM SARAJEVU

Pozorište lutaka Niš učestvuje sa predstavom „Patkica Žutkica“ na Devetnaestom međunarodnom festivalu profesionalnih lutkarskih pozorišta za decu „Lut fest“ u Istočnom Sarajevu, koji se održava od 13. do 18. maja.
Za ovogodišnji takmičarski program odabrano je 11 predstava iz Bugarske, Španije, Irana, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije. 
Moto ovogodišnjeg festivala  je “Poetika lutkarskog izraza”. Direktor i selektor festivala Vitomir Mitrić ističe  da će se “kroz poetiku lutkarskog izraza proći kroz više segmenata. Od izložbe koja je posvećena teatru, radionica posvećenih lutkarstvu, na kojima će nastati lutke koje će ostati u vlasništvu festivala, master klas predavanja do predstava u pratećem programu”.
Pozorište lutaka Niš će u okviru festivalskog programa u Kulturnom centru u Istočnom Sarajevu predstavu „Patkica Žutkica“ izvesti 3 puta:
•    U sredu, 16. maja u 17.00 časova 
•    U četvrtak, 17. maja u 10.00 i 11. 00  časova 


Predstavu „Patkica Žutkica“ je režirao Dejan Gocić, koji i tumači jednu od uloga. Uz njega, u predstavi igraju Jelena Đorđević i Toma Bibić.

                             

Komentari
0
Pošalji komentar
yRq VRQ
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: