10.000 dinara danas leže na račune zdravstvenih radnika

Izvor: Niški portal | 14-Jan-2022 | 00:20
Svi zdravstveni radnici danas će dobiti po 10.000 dinara jednokratne novčane pomoći, što je nastavak kontinuirane podrške zdravstvenim radnicima, ali i način da im država još jednom kaže hvala za sve što čine za svoju zemlju i građane.

„Zdravstveni radnici u Srbiji, njih 122.462, dobiće danas novčanu pomoć u iznosu od po 10.000 dinara. Reč je o zdravstvenim radnicima koji su zaposleni u zdravstvenom sistemu, u vojno-zdravstvenim ustanovama, u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija, ustanovama socijalne zaštite čiji se rad finansira sredstvima iz budžeta, Zavodu za sport, Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika Železnica Srbije", rekao je Mali, a saopštilo Ministarstvo finansija.
 


Ministar je podsetio da osim kroz jedokratna davanja, Vlada Srbije podržava zdravsto i kroz redovna povećanja plata i naveo da su u novembru plate medicinskih sestara povećane za 15 odsto, a lekara za 10 procenata.
 
Dodao je da su prvog januara 2021. godine zdravstvenim radnicima ponovo povećane plate za pet odsto, a novo povećanje su dobili od prvog januara ove godine.

„Zdravstvenim radnicima su od prvog januara ove godine povećane plate, ovoga puta za osam odsto, baš kao i zaposlenima u Ministarstvu odbrane, zaposlenima na poslovima zdravstvene zaštite i negovateljicama u ustanovama socijalne zaštite, lekarima u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i zdravstvenim radnicima u Zavodu za sport i medicinu sporta Srbije", naveo je ministar Mali.
 
Foto: Večenje Novosti
Komentari
0
Pošalji komentar
LHy CSs
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: