Policija objavila uputstvo roditeljima nakon smrti dece u Tiktok izazovima

Izvor: Niški portal | 02-Feb-2021 | 09:08

Posle tragične smrti dvoje dece od devet i 10 godina koja su žrtve izazova na Tiktoku, italijanska policija objavila je na zvaničnoj Fejsbuk stranici uputstva za roditelje, piše onlajn novina "Fanpetjdž".

Deca često veruju da su besmrtna i da im se ništa ne može desiti, a u stvari zbog svoje mladosti nisu u stanju da predvide da se takva igra može tragično završiti.
 
Roditelji treba da razgovaraju sa decom o igrama na socijalnim mrežama i da se osiguraju da su deca shvatila opasnost koju takve igre nose, kao i da ne podležu pritisku vršnjaka ili influensera da učestvuju u opasnim onlajn igrama.
 
Policija sugeriše roditeljima da budu radoznali i da prate, da se upoznaju se najnovijim izazovima, jer u nekim od tih igara od dece se traži da uzimaju preteranu količinu lekova, da gutaju velike količine namirnica, neke ih podstiču da iskaču iz auta, da sede na železničkim šinama i pobegnu u poslednji čas ispred nadolazećeg voza, ili da se dave do poslednjeg daha.
 
Upravo to je bio slučaj sa dvoje dece u Italiji, koja su u zadnjih 15 dana umrla sledeći uputstva igre izazova.
 
Policija upućuje roditelje da vode računa koliko vremena deca provode lutajući po socijalnim mrežama i da postave ograničenja.
 
Savetuje roditeljima da, ukoliko na mobilnim telefonima dece pronađu video zapise izazova, to odmah prijave policiji.

 

 

Komentari
0
Pošalji komentar
xaz xe4
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: