Protesti protiv bahate vožnje u Nišu

Izvor: Niški portal | 11-Jan-2021 | 00:57

"Dokle će bahati mamini i tatini sinovi da ubijaju naše roditelje, decu, bake i dede"


Na Bulevaru Medijana u Nišu gde su dvojica pešaka poginula na trotoaru, još jednom su protestovali građani.

Oni traže efikasniju kontrolu i oštrije kazne za bahatu vožnju niškim ulicama i reakciju institucija na učestale prijave građana za prebrzu vožnju.

Posle protestne šetnje niškim ulicama, demonstranti su došli do sedišta saobraćajne policije.

Sa njima je ispred zgrade skoro sat vremena razgovarao načelnik niške policije Slaviša Virijević i saopštio da je policija profesionalno sprovela istragu i da će maksimalno pojačatu kontrolu saobraćaja u gradu.

U nesreći u koja se dogodila u ponedeljak 4.januara poginuli su Dejan Ilić (48), kao i dvanaestogodišnjeg dečaka Andreja P. iz Niša, njih je 4. januara uveče na trotoaru zgazio „audi 6 kvatro", kojim je upravljao Nemanja S. (19) iz Beograda.

Prema prvim informacijama, Nemanja S. je izleteo na trotoar sa klizavog kolovoza velikom brzinom. Njemu je određen pritvor.
 

 

Nišlija Milan Miljković rekao je novinarima da je on putem društvenih mreža pozvao na protest, pre svega roditelje, jer je, kako je rekao, "dete svakog nas" moglo da bude na trotoaru Bulevara Medijana gde je automobil pokosio ljude.
 
"Ovo traje mnogo dugo. Svuda širom grada se dešavaju nesreće, na Bulevaru Nemanjića, u Durlanu su dve sestre poginule, u Niškoj Banji je na putu poginuo mladić. U 80 odsto slučajeva su krivci bili pod dejstvom alkohola", rekao je Miljković.
 
On smatra da je to osnovni uzrok to što "jedan ne bude osuđen, dobije neku povlasticu i onda to ide lančano, to je autodestrukcija društva. Svako se toleriše i onda neko dođe ovde i pokosi naše dete na trotoaru".

Gabrijela Ilić, ćerka poginulog Dejana Ilića, kazala je da je na protest došla da bi pitala dokle će se određivati "mizerne" kazne za saobraćajne udese.
 
"Hoću da pitam dokle će bahati mamini i tatini sinovi da ubijaju naše roditelje, decu, bake i dede. Kako da objasnim bratu koji ima pet godina i čeka oca svakog dana na vratima, da on neće da se vrati kući. Dokle će ovo da se dešava?", pitala je Ilić.

Inače, sledeći protest okupljeni građani su zakazali za narednu subotu od 15 sati, kao i pitanja policiji na koja, kažu, do tada očekuju odgovore.

 

Foto: print screen YT, Niška inicijativa

Komentari
0
Pošalji komentar
Rwm kuK
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: