Nema slobodnih kiseoničkih mesta u kovid bolnici u Sokobanji, situacija teška

Izvor: Niški portal | 31-Mar-2021 | 15:22

U kovid bolnici u Sokobanji više nema slobodnih kiseoničkih mesta, kaže za Niški portal direktorka te bolnice dr Vesna Milanović.

U specijalnoj bolnici za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' koja je u kovid sistemu trenutno je na lečenju 120 obolelih od kovida-19 iz cele Srbije.

- Sva kiseonička mesta su popunjena, što predstavlja najveći problem. U ovom trenutku 74 pacijenata je na kiseoniku, dok je u intezivnoj nezi njih sedmoro. U poluintezivnoj nezi nalazi se čak 109 pacijenata, dok su dva pacijenta priključena na neinvazivnu mehaničku ventilaciju (NIV), precizirala je direktorka kovid bolnice u Sokobanji dr Vesna Milanović za Niški portal.

Ona ističe da je situacija u ovoj kovid bolnici veoma teška i da je samo od juče bilo 35 prijema, te da otpusta i nema.

- Troje pacijenata usled pogoršanja stanja od ponedeljka do danas hitno je transportovano u drugu kovid bolnicu, kaže dr Milanović ukazujući da se brojke menjaju iz minuta u minut.

Ona napominje da je reč o pacijentima sa srednje teškom i teškom kliničkom slikom zbog čega je rad medicinskih radnika veoma otežan, te da medicinske ekipe i pored toga ulažu sve svoje napore da svim oboleima 24 časa pruže neophodnu negu i pomoć.

- Najmlađi pacijent ima 23 godina, a najstariji 95 godina, navodi dr Milanović i dodaje da među obolelima od virusa korona koji su na lečenju u kovid bolnicu ,,Sokobanja'' podjednako ima i žena i muškaraca.

Komentari
0
Pošalji komentar
5xB ysw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: