Bašte ugostiteljskih objekata biće otvorene od ponedeljka do 22 časa uz poštovanje epidemioloških mera

Izvor: Niški portal | 04-Apr-2021 | 13:11

Na zvaničnom sajtu Grada Niša definisane su nove, prilagođene epidemiološke mere trenutnim prilikama. Na sednici Kriznog štaba, održanoj u petak, razmatrano je i eventualno otvaranje tržnih centara od srede, ponovljeni su i navedeni uslovi pod kojima se može ulaziti u Srbiju, saopšten je broj do sada datih vakcina u Nišu, kao i statistika vakcinacije na nivou cele zemlje, ali su i najavljene nove količine vakcina koje stižu u Srbiju iz Kovaks programa.

Bašte ugostiteljskih objekata biće otvorene od ponedeljka do 22 časa uz poštovanje epidemioloških mera koje će biti naknadno precizno definisane, a rad uslužnih delatnosti, prehrambenih prodavnica i teretana biće dozvoljen do istog vremena, odlučeno je na Kriznom štabu za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19.

Sednici Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 prisustvovali su član Kriznog štaba i gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Tržni centri će eventualno biti otvoreni od srede što zavisi od kretanja broja zaraženih na dnevnom niovu, saopšteno je sa Kriznog štaba.

Za ulazak u Srbiju potreban je PCR test ili potvrda o vakcinaciji, a stariji osnovci i srednjoškolci ostaju na onlajn nastavi.

U Nišu je do sada dato 115 000 doza vakcina.

U Srbiji je prvom dozom vakcinisano 25,5 odsto punoletnih građana, drugu dozu primilo je 18,6 odsto, a potpuno je zaštićeno 12,3 odsto punoletnih građana. Dnevno se da oko 25.000 doza vakcina.

Srbija danas dobija 57.600 doza vakcine “AstraZeneka” iz Kovaks programa. Sledeće sedmice stiže pola miliona “Sinofarma” i 106.470 Fajzerove vakcine.

Izvor: Grad Niš

Komentari
0
Pošalji komentar
F09 MAw
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: