Direktorka Turističke organizacije SAMA SEBE ZAPOSLILA

Izvor: Niški portal | 06-Apr-2021 | 00:46

Direktorka Turističke organizacije Niš dobila je nalog da podnese ostavku zbog sopstvenog zapošljavanja, rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski.

Prema rečima gradonačelnice dr Danka Milojković u saradnji sa predsednikom Upravnog odbora sama sebi je zaključila Ugovor na neodređeno vreme u ovom javnom preduzeću i time prekršila nekoliko zakona, što navodi Sotirovski ona ne podržava, niti će ikada podržavati.

- Ona je pre nego što je podnela ostavku dala otkaz na Ugovor o radu na moj nalog kao gradonačelnika Niša. To sam joj naložila iz razloga što je ona svojim činjenjem, iako je veliki profesionalac i veliki znalac, uradila nešto što ja ne podržavam kao gradonačelnik, niti ću ikada podržavati. Direktorka TON-a je bez ičije naredbe, bez ičijeg znanja, sa predsednikom UO zaključila Ugovor na neodređeno vreme koji joj garantuje da bi postala radnik TON-a nakon isteka mandata. Onoga trenutka kada je nakon izbora u Skupštini grada Niša postala direktor niške turističke organizacije, ona je mogla sa predsednikom UO da potpiše samo Ugovor na određeno veme, nikako na neodređeno. Da je to ostalo tako, ona bi sigurno učestvovala i u zloupotrebi službenog položaja i budžeta, istakla je Sotirovski.

Ona je apelovala na sve direktore da rade u skladu sa zakonom i navela da će svi oni koji rade suprotno proći kao Danka Milojković.

Danka Milojkević biće na čelu TON do naredne sednice Skupštine grada, kada će i zvanično biti razrešena dužnosti. Za sada se još ne zna ko će biti novi direktor Turističke organizacije Niša.

Komentari
0
Pošalji komentar
Nkl fCX
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: