STEFAN JE PONOS SRBIJE: Dobio priznanje „Dobročinitelj"; Moji roditelji su plakali od sreće

Izvor: Niški portal | 19-Feb-2021 | 00:27

Stefan Stanković, učenik drugog razreda Tehničke škole „15.maj" u Prokuplju, jedan je od dvadeset dobitnika prestižnog priznanja „Dobročinitelj", koje je povodom 100 dana rada Vlade Republike Srbije dodeljeno zaslužnim pojedincima, za iskazanu solidarnost, požrtvovanost i plemenitost u 2020. godini.

Priznanja laureatima uručile su premijerka Srbije Ana Brnabić i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević, na svečanosti koja je tim povodom upriličena u Beogradu.

-Stefan je ponos našeg grada i naše škole. Kao najmlađi dobitnik i jedini sa područja Topličkog okruga, pokazao je da humanost, solidarnost, požrtvovanost  nisu osobine  koje su predodređene samo za ljude sa iskustvom, već da ih poseduju i veoma mladi kao što je on, istakla je za Niški portal psiholog Tehničke škole U Prokuplju, Marija Milošević.

Za ovo priznanje Stefan je nominovan pošto se u medijima pisalo o njemu na početku pandemije Kovid 19, kada je tokom vanredne situacije samoinicijativno pomagao svojim starim komšijama. 

 

Snabdevao ih je osnovnim životnim namirnicama, a često ih je kupovao od svog džeparca. Za žitelje Male Plane i okolnih sela koji nisu bili u mogućnosti da sami obezbede hranu, lekove i druge potrepštine, Stefan je bio jedina svetla tačka. Dobročinitelj koji je uvek bio tu za njih, da ih obiđe, da pita kome šta treba.

Kada je saznao da je jedan od dvadeset dobitnika ovog priznanja, Stefan je bio iznenađen, jer smatra da je uobičajeno biti human, plemenit.-Veoma sam srećan što sam dobio ovo priznanje, kao i moja porodica. Nisam očekivao, poverovao sam tek kada su pozvali moju majku i saopštili joj radosnu vest. Ovo je za mene veliko iskustvo i motiv da nastavim i dalje u tom pravcu, kaže Stefan za Niški portal i dodaje da je bio veoma uzbuđen kada je otišao da primi priznanje.

-Srce mi je lupalo, moji roditelji su plakali od sreće i taj trenutak nikada ne mogu da zaboravim, prenosi nam svoje utiske ovaj mladi humanista iz Toplice.

Komentari
0
Pošalji komentar
Sx7 0io
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: