HEROJI! Lekari iz Sokobanje odlazili da pomažu zaraženima u Nišu 

Izvor: Niški portal | 07-May-2020 | 13:54
U organizaciji direktorke dr Vesne Milanović lekari i medicinske sestre Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' pre nego što je ta zdarsvtevna ustanova postala kovid bolnica odlazili su na prvoj liniji fronta u Klinički centar u Nišu kako bi pomagali kolegama iz Niša u lečenju pacijenata zaraženih virusom korona.
 


Redovno su iz Sokobanje u KC Niš kako saznajemo odlazili doktori: Dragan Stanojević, Miroljub Đordjević, Mirjana Živanović, Ivan Nikodijević,Marko Todorović, Silvana Popović, Milan Milanović,Aleksandar Dimitrijević i Milena Stojković.
 
Pored njih i 16 medicinskih tehničara/sestara iz Specijalne bolnice ,,Sokobanja'' bili su u KC Niš sa pomenutim lekarima, a to su: Aleksandar Đorđević, Ana Ilić, Ivana Ilić, Milena Dimitrijević, Kristina Stojković, Milena Minić, Snežana Milutinović, Jana Mateović, Aleksandar Jovanović, Jovana Svetozarević, Marijana Trifunović, Ivana Radivojević, Tatijana Marković, Martin Ranđelović, Dragan Veljković i Zlatko Petrović.
 
- Svi su prvo radili u Nišu, a onda nastavili u našoj bolnici da rade,a onda su se i neki lekari dodatno ptiključili, kao i sestre, kaže za našu medijsku kuću dr Vesna Milanović direktorka Specijalne bolnice ,,Sokobanja'' na čiji zahtev je dr Dragan Stanojević besprekorno organizovao i pravio raspored rada.
 
I sam dr Stanojević bio je među prvima sa svojom ekipom u KC Niš.
 
Iz Niša, grada koji je bio žarište virusa korona svi ovi heroji su se često vraćali umorni, iscrpljeni i iznemogli, sve to ih međutim nije sprečilo da nastave i sada da rade u svojoj ustanovi sa pacijentima zaraženim virsom korona.
 
Treba napomenuti i to da su tri lekara Specijalne bolnice za nespecifične plućne bolesti ,,Sokobanja'' odmah uzela bolovanje.
Komentari
0
Pošalji komentar
a6a 7In
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: