Sedmoro dece na lečenju od korone u KC Niš

Izvor: Niški portal | 27-Jul-2020 | 00:15

U Covid objektima Kliničkog Centra Niš, hospitalizovano je ukupno 374 pacijenata. Kod 155 pacijenata, od kojih i 7-oro dece koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo virusa Covid-19.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 10 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju.

Svi pacijenti su pod 24 - časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra.

Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 1 pacijent, sa potvrđenim virusom Covid -19 je preminuo.U ZC Lekovac u Covid bolnici, trenutno je hospitalizovano 137 pacijenata. Kod 32 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

U 4 Covid bolnice u ZC Vranje, ukupano je hospitalizovano 175 pacijenata. Kod 88 pacijenata je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom Covid -19.

U ZC Surdulica, u Covid bolnici trenutno su hospitalizovana 57 pacijenata. Kod 30 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa Covid -19.

 

Pregledano više od 7.000 pacijenata, a polovina primljena u kovid bolnice

Rukovodilac Klinike za infektivne bolesti Kliničkog centra Niš Miodrag Vrbić rekao je da je od  početka epidemije u trijažno- prijemnoj ambulanti klinike pregledano više od 7.000 pacijenata sa potvrđenom ili suspektnom korona infekcijom, od kojih je polovina primljena na dalje lečenje u kovid bolnice KC.

– Niški KC raspolaže svom neophodnom medicinskom i zaštitnom opremom potrebnom za zbrinjavanje aktuelno obolelih, kao i očekivanih novoprimljenih pacijenata. Naravno, svakodnevno planiramo opremu i dodatne bolničke kapacitete u slučaju nepredviđenih, pa i najnepovoljnijih epidemioloških trendova- rekao je Vrbić za dnevni list Danas

Komentari
0
Pošalji komentar
sYe oVX
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: