Vojna bolnica Niš ponovo u kovid sistemu

Izvor: Niški portal | 30-Mar-2021 | 00:19

Vojna bolnica Niš je od juče ponovo ušla u kovid sistem i sa 86 ležajeva, od čega je 46 kiseoničnih mesta, u njoj je sve spremno za prijem kovid pacijenata, navelo je Ministarstvo odbrane u saopštenju.
 
„Želim da se zahvalim našim vojnim lekarima i medicinskom osoblju koji su uspeli da u najkraćem mogućem roku pripreme sve za prijem kovid pacijenata. Uveren sam da će kao i uvek dati sve od sebe da oboleli dobiju kvalitetnu lekarsku negu i da se što pre oporave i vrate svojim kućama“, rekao je potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović.

S obzirom da su kapaciteti u bolnicama na jugu Srbije gotovo na izdisaju, niški Krizni štab uputio je molbu Ministarstvu odbrane za vraćanje Vojne bolnice Niš u kovid sistem.
 
U Nišu je na jučerašnji dan registrovano 285 novozaraženih, a zbog teške epidemiološke situacija u ovom gradu pripadnici vojnog zdravstva ponovo će priteći u pomoć kolegama iz civilnog zdravstva. 

Vojna bolnica u Nišu inače je bila prethodno u kovid sistemu od početka decembra do početka februara i u tom periodu kroz nju je prošlo oko 150 pacijenata.

Komentari
0
Pošalji komentar
08E H5P
Slažem se sa uslovima i pravilima pisanja pisanja komentara.
Povezane Vesti: